Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Οι κίνδυνοι των καλοκαιρινών διακοπών στη θάλασσα.Οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης.



Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις. Η απόδραση από τις πόλεις προς εξοχικούς προορισμούς προσφέρει τη χαλάρωση και αναζωογόνηση στον οργανισμό μας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε. Οι καλοκαιρινές διακοπές μας δίνουν την απαραίτητη ξεκούραση, κρύβουν όμως και πολλούς κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν σοβαρά την ζωή μας.


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στην θάλασσα αφού τα περιστατικά πνιγμών είναι πολλά και τα περισσότερα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν προσέχαμε και δεν αγνοούσαμε τις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα των πνιγμών, είναι ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και ψαροντουφεκάδες. 
Η παραλία που έχει χαρακτηριστεί από τον δήμο "πολυσύχναστη", είναι αυτή που θα τοποθετηθεί ναυαγοσώστης. Βέβαια η οικονομική κρίση και εδώ έχει παίξει το ρόλο της αφού δεν βλέπουμε εύκολα από τους Δήμους το χαρακτηρισμό "πολυσύχναστες".

Παρακάτω θα διαβάσουμε κάποιους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης: ......


Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέχουμε είναι να έχουν περάσει τρεις με τέσσερις ώρες από τα γεύματά μας, πριν μπούμε στην θάλασσα.

Το δεύτερο και πλέον βασικό είναι εάν δεν γνωρίζουμε τα θαλάσσια ρεύματα μίας περιοχής να μην προσπαθούμε να ανοιχτούμε στα βαθιά ιδιαιτέρως εάν υπάρχουν ισχυρά κύματα και φυσάει δυνατά.

Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν κάποια φάρμακα η έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν την κολύμβηση στη θάλασσα, καθώς μία αναπροσαρμογή στην φαρμακευτική αγωγή να τους προφυλάξει από κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν σοβαρά την υγεία τους.

Οι ψαροντουφεκάδες να είναι εξοπλισμένοι με την σημαδούρα που δείχνει την θέση τους στα πλοιάρια, να μην ψαρεύουν μόνη τους, και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους.

Τα μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε από την προσοχή μας κατά την διάρκεια που παίζουν στην θάλασσα, και πάντα θα πρέπει να είναι υπό την επιτήρηση κάποιου ενήλικα όταν είναι στην θάλασσα.

Εάν τηρήσουμε τα παραπάνω κάνουμε την κολύμβηση μας στη θάλασσα περισσότερο ασφαλές, και τις διακοπές μας μία ευχάριστη ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......