Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η λειτουργία υδατοδρομίου στην Αμφιλοχία θα δημιουργήσει υπεραξίες και νέες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr στο επόμενο διάστημα αναμένεται συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, με το οποίο θα δρομολογηθεί η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων. 

Όπως αναφέρεται στο άρθρο σε υπό εξέταση βρίσκονται 19 αιτήσεις ανάμεσα σε αυτές και για την Αμφιλοχία, ένώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησεις βρίσκονται η αδειοδοτήσεις Λιμένα Παξών και ηδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια στο λιμένα της Κέρκυρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα η απόφαση ελήφθη στο χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που έγινε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.


Το επόμενο διάστημα αναμένεται συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, με το οποίο θα δρομολογηθεί η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων. Πρόκειται για μια επιλογή που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις.

Υπεραξία στους Οργανισμούς Λιμένων

 ........

Η λειτουργία υδατοδρομίων επίσης εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους.

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος που σχετίζεται με τα υδατοδρόμια είναι ότι θα μπορούν να καλύπτουν σημαντικές κοινωνικές ανάγκες ειδικά στις περιπτώσεις μικρών και απομακρυσμένων νησιών, που στερούνται χερσαίου αεροδρομίου ή οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις είναι εποχικά ανεπαρκείς.

Τα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τη μεταφορική εξυπηρέτηση και να ικανοποιήσουν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης (αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφοράς φαρμάκων, τροφίμων κ.λπ.).
Στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται άλλες 19 αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων και ειδικότερα στις εξής περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και νησιά:
Αγία Μαρίνα Γραμματικού,
Ρέθυμνο,
Αλόννησος,
Σκόπελος,
Σκύρος,
Πάτμος,
Βόλος,
Τήνο,
Λαύριο,
Πάτρα,
Ζάκυνθος,
Αμφιλοχία,
Σούδα,
Θεσσαλονίκη,
Καλαμάτα,
Σητεία,
Σίφνος,
Ηράκλειο Κρήτης
Χίος
Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση εικοσιέξι υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......