Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Aπαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του κρασιού που προορίζεται για παραγωγή ξυδιού

Η απόφαση σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις διατυπώσεις και τις διαδικασίες για την παραλαβή και την κατεργασία από τα οξοποιεία πρώτων υλών που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ως και την απαλλαγή τους από αυτόν.


Μετά την επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί (απλό και αφρώδες) και στα ποτά παρασκευαζόμενα με ζύμωση (εκτός από κρασί και μπύρα) και την απαλλαγή αυτών από τον Ε.Φ.Κ., όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξυδιού, κρίθηκε αναγκαίος ο καθορισμός των διαδικασιών και των διατυπώσεων σχετικά με την παραλαβή και κατεργασία στα οξοποιεία των πρώτων υλών παραγωγής ξυδιού που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. και, χρησιμοποιούμενες για την παραγωγή ξυδιού, απαλλάσσονται αυτού.
........


Η απόφαση βασίζεται στις σχετικές διατάξεις του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» και του πλαισίου που ορίζει. Διαμορφώνει ένα σύγχρονο εθνικό κανονιστικό πλαίσιο που θέτει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις διατυπώσεις και τις διαδικασίες παραλαβής και κατεργασίας από τα οξοποιεία των υποκείμενων σε Ε.Φ.Κ. πρώτων υλών και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξυδιού.

Η εποπτεία και ο έλεγχος των μονάδων παραγωγής ξυδιού υπόκεινται στις αρμοδιότητες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δημοσίου και έτσι καθίστανται ευέλικτες και αποτελεσματικές. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η πρόληψη της φοροδιαφυγής και της κατάχρησης κατά των συμφερόντων του Δημοσίου.

Με τις διατάξεις της απόφασης καθορίζεται ο σκοπός, το πεδίο εφαρμογής, οι αρμόδιες αρχές και οι δικαιούχοι παραλαβής της προς οξοποίηση αιθυλικής αλκοόλης αλλά και των υπόλοιπων πρώτων υλών παραγωγής ξυδιού και γίνεται η σχετική διάκριση των οξοποιείων αναλόγως των κατεργαζόμενων από αυτά πρώτων υλών και τίθενται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι εγκαταστάσεις αυτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......