Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Προστασία και των αλιέων του Ιονίου από το Λαγοκέφαλο. Πρόταση από την Περιφέρεια Κρήτης για ενεργοποίηση του άρθρου 22 του νόμου 1650/86.

  Σοβαρό πρόβλημα με πολλαπλό αντίκτυπο αποτελεί πλέον ο λαγοκέφαλος και στο Ιόνιο με τη ραγδαία εξάπλωσή του. 

Πρόσφατα το epirusgate δημοσίευσε άρθρο του με λαγοκέφαλο που αλιεύτηκε στην περιοχή της Παλαίρου από ερασιτέχνες Ιταλούς ψαράδες, οι οποίοι μετέφεραν το ψάρι σε ταβέρνα προκειμένου να το φάνε μη γνωρίζοντας τους κινδύνους από την κατανάλωση του συγκεκριμένου ψαριού. 

Η Περιφέρεια Κρήτης ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 22 του νόμου 1650/86 που θα προστατεύει και θα αποζημιώνει τους αλιείς, για τις ζημιές που προκαλούνται.

Την ανάγκη έκδοσης προεδρικού διατάγματος, με το οποίο θα προστατεύονται και θα αποζημιώνονται οι αλιείς γα τις ζημιές που υφίστανται από θαλάσσια είδη που εισβάλουν στη Μεσόγειο, όπως είναι ο «λαγοκέφαλος», έχει επισημάνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου. 

Οι σχετικές προτάσεις της Περιφέρειας κατατέθηκαν ξανά πριν από λίγες ημέρες, χωρίς, όπως τονίζεται, να υπάρχει μέχρι τώρα απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου. ....

Συγκεκριμένα ζητείται από την Περιφέρεια Κρήτης, η ενεργοποίηση του άρθρου 22 του νόμου 1650/86, όπου ακόμα εκκρεμή η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα προστατεύει και θα αποζημιώνει τους αλιείς, για τις ζημιές που προκαλούνται, χωρίς την υπαιτιότητα τους μεταξύ άλλων και από θαλάσσια είδη όπως είναι ο «λαγοκέφαλος».

Απόσπασμα:  ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......