Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΙΑΤΟ

Μετά από 8 χρόνια δίνεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του δρόμου.

Το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού γράφτηκε προχθές καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com υπεγράφη το περίφημο Μνημόνιο Συναντίληψης με το οποίο καθορίζεται πλέον ο χρόνος ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη και πολύμηνη, με έναν από τους παραχωρησιούχους να ζητά επιπρόσθετες αποζημιώσεις.

Τελικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξέλιξη ήταν καλή, το κείμενο του Μνημονίου καλύπτει και τις δύο πλευρές και διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου. "Ήταν μία πολύ καλή συμφωνία, τώρα θα ξεκινήσει και επίσημα η απόδοση τμημάτων" κατέληξε.

ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΙΑΤΟ ......

Παρότι επίσημα δεν έχει δοθεί στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος των 20χλμ του Κόρινθος-Κιάτο έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση, κυρίως του αντιολισθηρού τάπητα, της διαγράμμισης και της σήμανσης γίνονται νυχθημερόν.
Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη εβδομάδα όλο το τμήμα θα δοθεί στην κυκλοφορία με επίσημη τελετή που χαρακτηρίζεται ως εξέχουσας σημασίας καθώς μετά 8 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης θα δοθεί το πρώτο τμήμα του δρόμου στην κυκλοφορία.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Υποδομών μέσα στο έτος θα δοθεί και το επόμενο τμήμα Κιάτο-Ξυλόκαστρο ενώ τον Μάρτιο θα λήξει η 9χρόνη πλέον πολιορκία με την απόδοση της λειτουργικής Ολυμπίας Οδού.
Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που σήμερα ξεκινούν τις διακοπές τους, αν έχουν καιρό να περάσουν από το έργο θα δουν ένα τελείως μεταμορφωμένο τοπίο και θα κυκλοφορήσουν σε νέα τμήματα.
Στην επιστροφή των ταξιδιωτών, θα λειτουργεί εκτός από το Κόρινθος-Κιάτο και το ζεύγος των σηράγγων στο Δερβένι.

πηγή:  http://cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......