Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft κέρδισε η Ελληνική συμμετοχή.

Ηλίας Χρυσοβέργης
Γιώργος Σχινάς

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft στην κατηγορία World Citizenship, κέρδισε η Ελληνική συμμετοχή με την εφαρμογή Amanda.  

Βασίλης Μπαλτατζής
Μαργαρίτα Μπίντση
Η ομάδα Amanda, αποτελείται από τους φοιτητές Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης και τον καθηγητή τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα είχε ως οδηγό την μνήμη της Amanda Todd. Η Amanda Todd πριν βάλει τέλος στη ζωή της δημιούργησε ένα βίντεο με θέμα το bullying, αφού η ίδια είχε υποστεί και  βασανιστεί, θέλοντας να δείξει στον κόσμο το αδιέξοδο που είχε περιέλθει. ....


Η ομάδα με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για τα κινητά τηλέφωνα δίνει μία ολοκληρωμένη ενημέρωση προς τους μαθητές, ώστε να έρθουν αντιμέτωπη με το bullying που δέχονται, και επίσης να ευαισθητοποίηση τους νέους στο φαινόμενο αυτό ώστε να μην καλλιεργείται.
 Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, νέων και καινοτόμων projects.
Για κάθε μία εκ των κατηγοριών Games, World Citizenship και Innovation τα έπαθλα στους Παγκόσμιους Τελικούς είναι:
    1η θέση: $50.000
    2η θέση: $10.000
    3η θέση: $5.000

 
Οι νικητές το 2015 με την εφαρμογή "Prognosis"

 Την περσινή χρονιά το πρώτο βραβείο είχε πάλι κατακτήσει η Ελληνική αποστολή με την εφαρμογή "Prognosis" για την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου του Parkinson, μέσω ανάλυσης της φωνής.

 Μάθετε περισσότερα στα Ελληνικά για το Imagine Cup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......