Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ένας μικρός ιστορικός θησαυρός. Η Κατοικία Κωνσταντίνου και Ιωάννη Ράγκου.

Η Πάλαιρος δεν είναι μόνο οι όμορφες παραλίες της ή ο γραφικός της περίπατος, κρύβει μέσα στην πλούσια ιστορία της, μικρούς και σημαντικούς ιστορικούς θησαυρούς. 

Η Κατοικία Κωνσταντίνου και Ιωάννη Ράγκου που πρόκειται για αξιόλογο, λίθινο, κεραμοσκεπές διώροφο κτήριο, που θεμελιώθηκε το 1875 και ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια. Στην πρόσοψη, που είναι απόλυτα συμμετρική, διακρίνουμε ορθογώνια ανοίγματα που περιβάλλονται από σοβάτινη κορνίζα. Υπάρχουν τέσσερις ψευδοκίονες με λιτά επίκρανα στο ισόγειο και ιωνικά στον όροφο. .....

Ο εξώστης του ορόφου είναι μαρμάρινος με λιτό, σιδηρό κιγκλίδωμα, ενώ υποβαστάζεται από έξι συμμετρικά μαρμάρινα σκαλιστά φουρούσια.


Εσωτερικά, το κτήριο είναι πλούσια διακοσμημένο στους τοίχους και στην οροφή με θαυμάσια ζωγραφική. Η σκάλα προς τον όροφο είναι μεγαλόπρεπη, μαρμάρινη με σιδηρό κιγκλίδωμα και ξύλινη κουπαστή.

Κατά την περίοδο 1941-1947, το κτήριο χρησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς αρχικά, και τους Γερμανούς μετέπειτα.


Πηγή:http://odysseus.culture.gr   ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας Συντάκτης "Φανή Κωστοπούλου, πολιτικός μηχανικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......