Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

2.954 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν φέτος στη Μεσόγειο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι 2.954 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν φέτος στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους (2.526) καταγράφηκαν στη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλα 383 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πέρασμα της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ 45 πνίγηκαν στις διαδρομές της Δυτικής Μεσογείου και της Δυτικής Αφρικής.
.......

Ο αριθμός των νεκρών είναι φέτος σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν καταγράφηκαν 1.906 θάνατοι μεταναστών και προσφύγων έως τις 30 Ιουλίου.

Ωστόσο ο αριθμός των αφίξεων μέχρι στιγμής φέτος είναι αντίστοιχος με τον περυσινό. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 240.884 μετανάστες έφθασαν στις ακτές της Ευρώπης το 2016, συγκριτικά με 220.054 άτομα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......